Spisebordsstole

Indlæser...

14 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste
 • Instruktørstol (hør betræk)
 • Hør betræk til instruktørstol
 • Hvidt betræk til instruktørstol
 • Instruktørstol (hvidt betræk)
 • Sort betræk til instruktørstol
 • Instruktørstol (sort betræk)
 • Pia stol eg
  Pia stol eg
  2.099,00  kr.
 • Pia stol sort bøg
  Pia stol sort bøg
  1.999,00  kr.
 • Pia stol bøg
  Pia stol bøg
  1.869,00  kr.
 • Ida tremmestol Hvid
  Ida tremmestol Hvid
  1.799,00  kr.
 • Ida tremmestol Sort
  Ida tremmestol Sort
  1.799,00  kr.
 • Ida tremmestol Bøg
  Ida tremmestol Bøg
  1.499,00  kr.
 • Stacks stol hvid
  Stacks stol hvid
  999,00  kr.
 • Sara cafestol bøg
  Sara cafestol bøg
  749,00  kr.
 • 14 varer

  pr. side
  Faldende orden
  Vis som Gitter Liste

  Spisebordsstole

  Før i tiden trak man typisk over i de bløde gemakker, når gæsterne var mætte og tilfredse. I dag er tendensen, at sofaen er forbeholdt familien, mens gæster, selskaber og sysler hører hjemme ved spisebordet. Det betyder, at du nemt kan komme til at sidde i timevis på en spisebordsstol, og det stiller store krav til kvalitet og komfort. 

  Der er også andre faktorer end siddekomfort, der spiller ind, når du vælger nye stole til dit spisebord, og du bør afsøge og overveje smag, behag og behov, inden du giver dig i kast med en møbelhandel.

  Gå aldrig på kompromis med komforten

  Komforten bør være det vigtigste, når vi taler om stole, men virkeligheden siger nok ofte, at design spiller mindst ligeså meget ind. Du bør dog aldrig gå på kompromis med komforten, for det er ærgerligt at lade en god aften slutte på grund af problemer med ryggen. 

  Det er i det hele en god del af dagligdagen, der er henlagt til dit spisebord, så brug gerne lidt tid på at finde en stol, der lever op til dine krav for komfort. Nogle sværger til stole med armlæn, mens andre skyr dem som pesten. Det er en smagssag, men armlæn gør det dog nemmere at skifte rundt i sædet, hvis den nuværende siddestilling bliver ukomfortabel. Stole med armlæn er gode til folk, der sidder lidt uroligt. 

  Andre sværger til et simpelt ryglæn, hvor den bedste siddestilling for ergonomien på forhånd er givet. Sæder med rundet ryglæn har lidt af det bedste fra begge verdener. Men det er naturligvis en sag for dig og din ryg.

  Tænk gerne langt, når det gælder designet

  Designet på dine stole er vigtigt, selvom det sandsynligvis altid vil være spisebordet, der er rummets stjerne. Du bør vælge noget, du er glad for at se på dag ind og dag ud – måske endda i mange år. Da nye spisebordsstole godt kan løbe op i en større investering, kan du også overveje, om du skal vælge et mere tidløst design, der gør det nemmere at friske spisestuen op om et par år, uden du skal skifte stolene. 

  Omvendt sker der aldrig noget, hvis du altid holder dig tilbage, så det er naturligvis en smagssag, og spisebordsstole i træ kan jo altid males, hvis du fortryder farven. Derudover kan nye og farverige hynder, puder, pelse og tæpper altid gøre underværker.

  I det hele taget er det naturmaterialerne, der sætter dagsordenen for tiden, og mange familier spiser omkring træ- og plankeborde, ligesom der efterhånden aldrig er langt til nærmeste lammeskind i mange hjem. Har du et bord i træ, bør du have det med i overvejelserne, så du ikke sidder med møbler i forskellige nuancer, der ser mærkelige ud sammen. Gå gerne efter stole, der enter ligner bordet meget – eller adskiller sig helt og aldeles. Eksempelvis ved at være malede.

  Vælg et materiale, der kan matche din hverdag

  Livet leves ikke kun i kandelaberens skær, og du bør ikke vælge dine stole ud fra, hvad der er elegant til selskaber. Det er nemlig et hårdt liv at være spisebordsstol, for der er masser af tabt service, plettende rødvin og bukseknapper på baglommer, der alle gør deres bedste for, at dine fine, nye stole ikke forbliver sådan. 

  Skalstole i plastik er nemme at holde rene i det daglige, men der er ikke meget at stille op mod ridser. Stole i umalet træ, som eksempelvis en spisebordsstol i egetræ, tager nemmere mod pletter, mens de til gengæld er lette at genoprette til fordums storhed. 

  Stole i malet træ kan altid slibes og males, hvis de mange gode stunder er begyndt at vise sig i finishen. 

  Hav omgivelserne i hu

  Nogle gange er det dine omgivelser, der næsten ene og alene dikterer dit valg af møbler. I små hjem er det nemlig ofte det muliges kunst, som afgør, hvad du skal stille op med spisepladsen. Kniber det med pladsen, bør du tænke i stole, der kan skubbes helt ind under dit spisebord, så du nemt kan passere, når bordet ikke er i brug.

  Tænk også i farver og lysindfald. Er rummet hvidmalet og har store vinduer og lyse trægulve, kan det godt være, du skulle overveje mørkere møbler for at skabe noget kontrast. Omvendt vil et mindre og mørkere spiseområde være oplagt til lyse eller hvide stole, da de kan tilføre rummet en lethed.

  Vedligeholdelse

  Alle dine træstole skal bare have en fugtig klud, vredet op i lunkent vand, når de skal holdes rene. Undgå sæbe, kemikalier, skuresvampe og ståluld. Er det slemme pletter på lakerede stole, der er tale om, kan de godt tåle lidt sæbe og kemi, som eksempelvis rensebenzin og rengøringsmidler. 

  Skal du gentage overfladebehandlingen af dine møbler, med eksempelvis sæbe- eller oliebehandling, er det vigtigt, at du sliber dem let inden. Med fibrene. Herefter rengør du dem grundt med en opvredet klud, og det er vigtigt, møblet er helt rent og tørt, inden du giver det olie eller sæbe. Det påfører du til sidst med en tør klud eller svamp. 

   

  Har du set denne klassiske tremmestol? Den er flot og robust og passer perfekt til et råt plankebord. Denne stol fås i flere farver og med en flot hynde eller lammeskind til, kan du skabe et hyggeligt og personligt udtryk i din spisestue. Som du nok har bemærket, så elsker vi træ, og her på siden finder du et væld af flotte spisebordsstole i træ.

   

  Hos Trævarefabrikernes Udsalg er vi glade for at have dig som kunde. Køber du dine varer i dag, så afsender vi i løbet af 3-5 dage, såfremt varerne er på lager. Prisen på fragt varierer alt efter, hvilken varer du køber. Har du spørgsmål til varer, fragt, levering eller noget helt fjerde, så er du altid velkommen til at kontakte os. Ring venligst til din nærmeste butik – oversigten finder du her